I genomsnitt övningskör en körkortselev i Sverige över 100 timmar privat och närmare 15 timmar vid en trafikskola under hela sin körkortsutbildning.
Samtidigt finns det många som klarar sig hela vägen till körkortet genom att endast studera och övningsköra privat.

Rekommendationen är att övningsköra privat i kombination med en trafikskola. Detta eftersom det är viktigt kontrollera sina färdigheter med ett professionellt utlåtande – samtidigt är det av praktiska och ekonomiska skäl svårt att få den mängdträning som behövs för att bli en god förare genom att endast övningsköra hos en trafikskola.

Med hjälp av Partner in Ride kan du övningsköra med erfarna privata handledare, och på så sätt få hög kvalitet på din övningskörning till en lägre kostnad än körlektioner på en trafikskola och behöver färre totala timmar än om du hade övningskört som privatist utan hjälpmedel.
Du får även värdefulla tips för att få ut det mesta av din övningskörning på trafikskolan, och du får tillgång till hjälpmedel och verktyg för att få ut bästa möjliga kvalitet på din privata övningskörning.

Bli medlem gratis hos Partner in Ride och Kom-igång med din övningskörning. Du kan även läsa mer om stegen som krävs för att ta körkort i vår Guide: Uppkörning – körprov för bil och mc.