Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://partnerinride.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Partner in Ride samlar in olika typer av personuppgifter, delvis beroende på om du är ”elev” eller ”handledare”. Det är alltså inte nödvändigtvis så att vi kommer att behandla alla dessa typer av personuppgifter i just ditt fall.

– Namn och profilbild används för att kunna leverera tjänsten och kan visas för andra användare.

– Platsdata (om sådan godkänts), faktureringsadress, e-post samt telefonnummer och länkar till sociala media (om sådana angivits) används för att leverera tjänsten och förbättra användarupplevelsen. När du som elev utför en bokning med en Handledare kommer dina uppgifter att framgå för handledaren.

– Annan data som du själv angiver såsom dina körkortsbehörigheter eller din biografi används för att presentera dig för andra medlemmar på hemsidan.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in skapas cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

För att kunna analysera och utveckla våra tjänster använder vi på Partner in Ride såsom Google Analytics och Facebook Insights. Dessa verktyg samlar information om hur våra användare hittade till vår webbsida samt hur de interagerar med våra tjänster. Denna statistik innehåller ingen personlig information om våra användare, utan är till för att se generella mönster för trafiken och användningen av våra webb-baserade tjänster.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Partner in Ride kan komma att överföra dina personuppgifter till leverantörer som vi har anlitat för betalningar, lagring, optimering av webbplatsen, samt sms- eller e-postutskick. Dessa mottagare har endast rätt att behandla dina personuppgifter för vår räkning i samband med att de utför en tjänst för oss. Partner in Ride vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till, eller delning med, sådana utvalda tredje parter.

Partner in Ride kan också komma att lämna ut dina personuppgifter till myndigheter, t.ex. Skatteverket, om vi är skyldiga att göra det enligt lag. För det fall att hela eller delar av vår verksamhet säljs kan vi komma att överföra dina personuppgifter till en potentiell köpare av verksamheten.

Kommentarer från besökare kan komma att kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Kontaktinformation

Vårt mål är att alltid ge dig enkel och korrekt information om hur vi använder dina personuppgifter. Våra kunders personliga integritet är viktigt för oss och vi arbetar ständigt med förbättringar för att du som kund alltid ska känner dig trygg när du använder våra tjänster och lämnar dina uppgifter till oss. Om du har frågor om hur vi använder dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på support (at) partnerinride.se.

Hur vi skyddar din information

Vi använder oss av de säkerhetsåtgärder som finns inbyggda för hemsideleverantören. Vi använder oss av krypterad access och utbildar all vår personal kring dataintegritet.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vid eventuella dataläckor görs en bedömning av utsträckningen av läckan och berörda parter informeras samt ärendet rapporteras till Datainspektionen.

Ändringar i integritetspolicyn

Partner in Ride förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy. Om sådana ändringar sker kommer detta att aviseras i våra kanaler och på annat sätt Partner in Ride finner lämpligt.